Maitselt värske ja karge, hästi kontsentreeritud maitsega ja kerge valge õuna ja pirni nüansiga.
Matua Chardonnay marjad pressitakse peale korjet õrnalt, seejärel jäetakse mahl rahunema 48-ks tunniks. Vein kääritatakse setetel ja laagerdatakse osaliselt tammes.
Valge kala kooreses kastmes, siia tartar, kanaliha. Serveerimistemperatuur 10°C.
PS! Parimat temperatuuri aitab tuvastada „Chill Check“ märge etiketil: Aseta Matua Chardonnay vein külmkappi, sügavkülmikusse või veinicoolerisse. Kui vein on saavutanud õige temperatuuri, muutub etiketil olev valge lumehelbe märgis siniseks.
Intensiivne greip ja tsitrused, natuke pirni.
Matua brändi ja veinimaja loojad olid vennad Bill and Ross Spence, kes mängisid väga olulist rolli kogu Uus-Meremaa veininduse jaoks. Nimelt olid nad esimesed, kes istutasid 1974.a 240 puud Sauvignon Blanc-i Uus-Meremaa pinnale. Nende esimene saak oli imeväike, andes tulemuseks kõigest 300 liitrit veini. Veinimaja oli siis Matua Road aadressil Aucklandi juures. Sealt saadi ka nime jaoks inspiratsiooni - Matua (pärismaalaste näotätoveering), mis tähendab tõlkes "pere pea" ja "esimene". Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com