Vein on rikkalikku ja jõulise stiiliga. Maitselt on vein kuiv ja liköörne, esile tuleb šokolaadisus, kakao ja kaneel. Veinil on pehmed tanniinid ning erakordselt pikk ja tasakaalus järelmaitse.
Algselt kasutatid marjade kuivatamist magusa veini ehk Recioto saamiseks, mida ajalooliselt hakati kõige esimesena valmistama vanade roomlaste poolt 2000 aastat tagasi Valpolicellas. Viinamarjad Costasera Amarone jaoks korjatakse käsitsi septembri lõpus või oktoobri alguses ning asetatakse 3-4 kuuks bambusrestidele kuivama. Veebruariks on marjad kaotanud 35-40% oma kaalust, mille tulemusena suhkru kontsentratsioon on tõusnud kõrgele ja mõnedel Corvina marjadel tekkinud väärishallitus. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad enamjaolt vartest eraldatud ja nad läbivad fermenteerimise 45 päeva jooksul Slavoonia tammevaatides või roostevabast terasest vaatides õhutemperatuuril, mis on sellele aastaajale kohaselt madal. Teine fermentatsioon toimub 35 päeva jooksul 30-40 hl vaatides. Seejärel toimub küpsemine 2 a jooksul tammevaatides, millest 80% on 40-80 hl Slovaania ning 20% väikesed Allier ja Slavoonia tammevaadid (millest 40% uued, 30% teistkordselt ja 30% kolmandat korda kasutusel). Järgneb 4 kuud pudelis küpsemist. Masi Costasera Amarone on suurepärane säilitamisvein, säilitamispotentsiaaliga 30-35 aastat.
Sobib grillitud ja röstitud lihade ning tugevamaitseliste juustude kõrvale. Serveerimistemperatuur 18°C.
Aroomis on tunda küpseid puuvilju, nagu ploom ja kirss ning vürtse ja šokolaadi.
Masi veinikelder kuulub ajaloolisse Valpolicella Classico DOC veinipiirkonda Põhja-Itaalias ning Masi veinide valmistamisel jälgitakse personaalsust ja piirkonnale omast autentsust. Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com