Marjane ja kihisev alkoholivaba bool
Koostisosad
75 cl Château del ISH Sparkling White 0%
75 cl ISH Non-Alcoholic French Merlot
Sidrunit
1 õun
Jää
Maasikad, soovi korral
Valmistamine
Viiluta õun ja lõika sidrun sektoriteks.
Pane kõik koostisained suurde punšinõusse või kaussi, lase veidi aega tõmmata.
Serveeri jääga täidetud veini- või kokteiliklaasist ja naudi!
Marjase alkoholivaba booli retsept ja valmistamine
Kokteili valmistamisel on kasutatud naturaalse koostisega alkoholivaba ISH French Merlot punast veini ja Aasta Vein 2025 kuldmedaliga pärjatud alkoholivaba vahuveini.
Booli valmistamise nõuandeid
Valmista bool baarmeni poolt väljatöötatud retsepti järgi, mida oled juba eelnevalt testinud. Nii saad täpse koguse ja õige maitse. Kui sul on võimalik hoida booli kauss jahedas kohas, võid sinna eelnevalt panna kõik mitte-karboniseeritud koostisosad. Jää ning karboniseeritud koostisosad lisa vahetult enne serveerimist.
Ideaalis võiks lisada boolile ühe suure jäätüki – nii sulab see aeglasemalt ning hoiab joogi temperatuuri jahedana pikemalt. Lisaks võid kasutada ka jäätunud marju. Jää valmistamisel võid lisada selle sisse näiteks söödavaid lilleõisi. Ka mahla, mida boolis kasutatakse, võib eelnevalt külmutada otse pakendis, nii väldid booli muutumist vesiseks jää sulades. Kui mahl on pakendis jäätunud, on selle ümbrist kerge maha koorida. Pakendis mahla jäätumiseks tuleks arvestada umbes ühe päevaga.
Joogi kaunistamisel ära unusta, et bool on jook, mitte puuviljasalat. Garneeringu lisamisel ära kasuta liigselt puuvilju. Väldi vilju, mille värv muutub või mis lagunevad kergesti.
Lisaks uuri eelnevalt, kas külalistel on allergiaid teatud koostisainete osas.

