Marineeritud praetud räimed

Praetud ja marineeritud räimed on paljude lemmikud juba lapsepõlvest.

Koostisosad

  • 500-600 g puhastatud räimi (räimerümpasid)

  • u 2 dl nisujahu

  • 2 muna

  • 1 tl soola

  • praadimiseks rapsiõli

Marinaad

Koostisosad

  • 1 l vett

  • 2 sibulat

  • 2 porgandit

  • 10 tera musta pipart

  • 10 vürtsitera

  • 4-5 loorberilehte

  • 1-1,5 sl soola

  • 3 sl suhkrut

  • 2 sl 30% äädikat

Valmistamine

    1. Poolita sibulad, lõika poolikud õhukesteks viiludeks.

    2. Lõika porgand ratasteks.

    3. Vala potti vesi, tõsta sisse sibula- ja porganditükid ja kõik maitseained (aga mitte äädikas, see läheb lõpus). Kuumuta keema ja keeda paar minutit, kuni porgand õige natuke pehmeneb. Lõpuks lisa äädikas ja tõsta pott kuumalt pliidilt ära.

    4. Maitse nüüd marinaadi ettevaatlikult. Võib olla, et soovid maitset natuke tuunida. Maitse peaks olema hapukasmagus, samas ka soola peab tunda olema. Tuleta meelde parimaid marineeritud räimi, mida eales maitsnud oled ja katsu oma marinaadil saavutada enam-vähem sama mekk.

    5. Lase marinaadil enne kaladele valamist jahtuda, liiga kuum marinaad võib muuta niigi õrnad räimed liiga pehmeks või hoopis lagundada. Vala marinaad räimedele nii, et kalad täielikult kaetud. Tõsta külmkappi maitsestuma ja söö järgmisel päeval. Marineeritud räimed säilivad külmkapis marinaadiga kaetult umbes 5 päeva.


Toggle Nav