Maasika - rabarberi Spritz kokteil
Koostisosad
Sidruni või laimi sektor
Jõhvika või maasika pulber
Suhkur garneeringuks
Maasikad
8 cl maasika-rabarberi mahl (võib kasutada ka eraldi maasikamahla ning rabarberimahla)
8 cl Corte Delle Calli Prosecco Brut Spumante
Magusama maitse saamiseks võid lisada ka 1 cl suhkrusiirupit
Jääd
Valmistamine
Esmalt kaunista kokteiliklaas. Selleks sega väikesel taldrikul kokku jõhvika- või maasikapulber ja tavaline suhkur. Hõõru klaasi äärt laimi- või sidruniviiluga ja veereta märga kohta taldrikul nii, et marja-suhkrusegu sinna külge kleepuks.
Täida klaas jääga ja lisa maasikaviilud. Võib kasutada ka külmutatud maasikaid.
Vala mahl ja Prosecco klaasi ning sega õrnalt läbi pika lusikaga.
Kui soovid, et jook oleks magusam, lisa tilk suhkrusiirupit (vt juhiseid allpool).
Soovi korral kaunista jook väiksema rabarberi varrega.
Suhkrusiirupi valmistamiseks keeda võrdsetes kogustes suhkur ja vesi tasasel kuumusel paar minutit. Lase jahtuda.