Lõhe ja krabi röstitud saial
Koostisosad
400–500 g lõhefileed (u 100–120 g lõhefileed inimese kohta)
200 g jõevähi sabasid
4 viilu vormisaia
1 dl purustatud musta pipart
meresoola
tammelehesalatit
rukolat
murulauku
pisut parmesani juustu
0,5 spl oliiviõli
NB! Valmistamisaeg on u 15 minutit + lõhe maitsestumisaeg
Valmistamine
Eemaldage lõhe küljest kõik luud ja rasv, kuni saate kauni punase tüki.
Maitsestage lõhe soolaga ja laske 1,5–2 tundi tõmmata.
Seejärel mähkige lõhe tihedalt kilekotti. Pange ahjukuumust taluvasse nõusse pisut vett ja kilekotis lõhe selle sisse.
Tõstke lõhe 100-kraadisesse ahju ja laske 5–8 minutit soojeneda. Lõhe sisetemperatuur ei või siiski ületada 25 kraadi.
Jahutage kiiresti.
Eemaldage kile ja keerutage lõhetükki põhjalikult piprasegus ning lõigake seejärel sobiva suurusega tükid. Asetage taldrikule salatilehed, murulauk, parmesan ja röstitud saiad. Tõstke lõhetükid ja vähid saiadele.