Kukeseene-suvikõrvitsakotletid
Koostisosad
300 g kukeseeni
1 väiksem noor suvikõrvits
1 sibul
2 küüslauguküünt
3 muna
60 g nisujahu
peotäis hakitud tilli
soola, pipart
praadimiseks õli
Valmistamine
Puhasta ja haki seened.
Riivi suvikõrvits. Pigista riivitud suvikõrvitsamass käe vahel või sõelal kuivemaks.
Haki sibul peeneks ja purusta küüslauk läbi küüslaugupressi.
Klopi munad lahti. Sega kõik ained omavahel, maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli. Tõsta supilusikaga pannile tainatörtsud. Prae keskmisel kuumusel lamedad pannkoogilaadsed pätsikesed, umbes 5 minutit ühelt ja 5 teiselt poolt, kuni nad on pealt pruunikas-kuldsed ja seest küpsed.
Naudi kuumalt!. Headeks lisanditeks on näiteks hapukoor ja soola-pipraga ülepuistatud tomatid.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.