Köögivilja-kikerherne keerupirukas

Masi Campofiorin vein ja värvikas keerupirukas meelitab sööma ka need, kes muidu köögiviljadest ei hooli.

Keerupirukas

Koostisosad

  • 1 rull kasutusvalmis pirukatainast

  • 2 suvikõrvitsat

  • 5 porgandit

  • 1 suur baklažaan

  • külmpressitud oliiviõli

  • soola

Kikerhernekreem

Koostisosad

  • 2 sl kikerhernejahu

  • 1 rosmariinioks

  • 1 küüslauguküüs

  • soola ja musta pipart

  • külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

    1. Pese köögiviljad hoolikalt puhtaks, koori porgandid ja viiluta kõik köögiviljad kartulikoorimisnoa abil pikkadeks õhukesteks viiludeks.

    2. Sega pannil või potis kikerhernejahu 2 sl oliiviõli ja 350 ml veega. Lisa pool tl soola, rosmariinioks ja küüslauguküüs ning lase keskmisel kuumusel keema tõusta. Sega pidevalt kuni kikerhernekreem pakseneb (peaks jääma u keedukreemi paksusega). Tõsta pott tulelt ning võta rosmariin ja küüslauguküüs välja. Maitsesta külluslikult purustatud musta pipraga.

    3. Kata ümmarguse küpsetusvormi põhi ja ääred paar sentimeetri kõrguselt taignaga.

    4. Kata tainas kikerhernekreemiga ja säti köögiviljaribad spiraalikujuliselt kreemi sisse. Rulli suvikõrvitsariba tihedalt kokku ja aseta piruka keskele. Rulli teised köögiviljad selle ümber luues erinevate värvidega ringe. Kui pirukapõhi on köögiviljadega kaetud, nirista peale 1 sl oliiviõli ja puista üle u 1 tl soolaga.

    5. Küpseta pirukat 200kraadises ahjus umbes 35 minutit. Lase pirukal veidi jahtuda ja serveeri.

Retsept on pärit Itaalia veinitootja Masi kodulehelt.


  1. Aasta Vein 2024 hõbemedaliga pärjatud punane vein on maitselt sametiselt pehme, täidlane ja kompleksne.
    Masi Campofiorin Appassimento
    Aasta Vein 2024 hõbemedaliga pärjatud punane vein on maitselt sametiselt pehme, täidlane ja kompleksne.
    14,99 €
Toggle Nav