Karbonaad grillitud köögiviljadega
Koostisosad
4 suurt karbonaadi (paksus umbes 4–5 cm)
soola
valget pipart
1 fenkol
1 suvikõrvits
1 baklažaan
PESTO
1 kimp lehtpeterselli
75 g mandleid
75 g riivitud parmesani
u 3 dl oliiviõli
küüslauku
soola
valget pipart
Valmistamine
Maitsestage karbonaad soola ja pipraga.
Puhastage köögiviljad ja poolitage need.
Valmistage pesto: loputage ja kuivatage petersell, rebige see peenemaks ja jahvatage mikseris koos mandlite, riivitud parmesani, õli, purustatud küüslaugu, soola ja pipraga. Pestot saab valmistada ka uhmris, siis tuleb see pisut jämedama struktuuriga.
Grillimiseks süüdake grill ja kasutage otsest kuuma. Kui kasutate grillil malmnõud, siis aetage see restile. Sulgege kaas ja laske nõul u 10 minutit kuumeneda.
Grillige köögivilju ilma rasvata, nii lähevad need krõbedaks ja saavad pinnale kaunid grillitriibud. Tükeldage aedviljad ja segage pesto hulka.
Määrige rest ja pange karbonaadid restile otsese kuumuse kätte. Grillige neid 4–5 minutit mõlemalt poolt. Tõstke seejärel grillilt lõikelauale ja laske 4–5 minutit puhata.
Serveerige karbonaadi koos köögiviljadega.