Maitselt täidlane, kreemine, peene happesusega ja kestva järelmaitsega.
Baasveine laagerdatakse Argonne tammes, mis on pärit erinevatest metsatukkadest (10 erinevat metsa annavad 10 erinevat veini stiili). Ay Grand Cru-s on 200 põldu, Argonnes 10 metsa, tulemuseks on 2000 erinevat segamise ja laagerdamise võimalust. Henri Giraud kasutab alati baasveinides ka vanemaid aastakäigu veine.
MV 16 puhul on 67% baasveinist 2016 aastakäik ja ülejäänud „perpetual reserve“ ehk segu vanematest aastakäikudest. Baasvein laagerdub 1 aasta Argonne tammes ja siis teine fermentatsioon 6 aastat setetel. Seda veini on hinnanud Robert Parker 91 punti vääriliselt. Jääksuhkru sisaldus on 2g/l.
Mereandidest pearoad, aromaatsemad juustud. Serveerimistemperatuur 6°C.
Aroomis on tunda küps pirn, düšess, selgelt tuleb esile vanemate aastakäigu veinide olemus, lisaks vanilje, virsik, tamme nüansid ning tugev röstitud leib.
Henri Giraud on unikaalse AY Grand Cru šampanja tootja. Nende eripäraks on laialdane Pinot Noir marja kasutamine, unikaalne AY Grand Cru aed, vanemad aastakäigud ja Argonne metsast pärit tammest tehtud vaadid. Kogu tootmise maht on 250 000 pudelit aastas, kõik šampanjad valmistatakse käsitsi. AY Grand Cru aial on puhtaim kriidine pinnas (75 m aastat vana) Champagne piirkonnas, aiad on lõuna poolse kaldega, mis annab marjadele hea küpsemise. Marni jõest tuleb ohtralt niiskust, see aitab esile tuua rohkem värskust. Marjade ideaalseks küpsemiseks kasvatatakse Pinot Noir ülemistel nõlvadel ja Chardonnay marja alumistel. Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com