Giovanni Rosso Roero Arneis DOCG

Laos
Toote ID
1043027
Kuiv, heas tasakaalus valge vein, millel on soolakalt mineraalne järelmaitse.
Tootja filosoofia on lihtne: “vein peab olema täiuslik koopia terroir’st.” Giovanni Rosso on tunnustatud veinitootja Itaalia Piemonte piirkonnast, Serralunga d’Albast – Barolo südames. Perekond on viinamarju kasvatanud alates 1890. aastatest ning tänapäeval juhib veinimaja Giovanni poeg Davide Rosso.
16,99 €
22,65 € / l

Lisainfo
Tootetüüp Valge vein
Alkoholisisaldus (%vol) 13
Kaubamärk Giovanni Rosso
Tootja Giovanni Rosso
Päritolumaa Itaalia
Viinamarjasort Arneis
Maitse Kuiv
Pakenditüüp Klaaspudel
Pakendi suurus 75 cl
EAN 08028981006882

Tellimusele kogusummas üle 50 € postikulu ei lisandu!

Enne kella 13.00 tehtud tellimused tarnitakse Tallinna ja Harjumaa piires järgmise tööpäeva jooksul. Väljaspool Tallinnat ning Harjumaad teostatakse tarne 3 tööpäeva jooksul. Tarneaegadega saad tutvuda lähemalt siin.

Tasuta tagastus - avamata tooted võib tagastada põhjust avaldamata 14. päeva jooksul. Palun tutvu taganemistingimustega täpsemalt siin.

Müügitingimustega palun tutvu lähemalt siin.

Vein on värske ja mineraalse stiiliga. Maitselt on vein kuiv, heas tasakaalus ja soolakalt mineraalse järelmaitsega.
Viinamarjad korjatakse käsitsi ning veinid valmivad traditsiooniliste meetoditega, keskendudes puhtusele, elegantsile ja piirkonna iseloomu väljendamisele. Giovanni Rosso valduses on mitmed Barolo piirkonna hinnatuimad cru-aiad, sealhulgas Cerretta, Serra, Broglio, Meriame ja legendaarne Vigna Rionda Viinamarjad kasvavad liivasel pinnasel, 280 m kõrgusel merepinnast, ning viinapuude vanus on 35–45 aastat. Korje toimub käsitsi septembris. Pärast kobaratest eemaldamist ja õrna purustamist käivitub kontrollitud temperatuuril 21-päevane käärimine terastankides. Seejärel küpseb vein 6 kuud terastankides ning veel 3 kuud pudelis.
Sobib serveerida koos grillitud valge kala, mereannipasta või—risottoga, erinevate kanaroogadega. Lisaks koos keskmise tugevusega juustudega nagu Taleggio, Gruyere, Comte, Parmigiano-Reggiano. Serveerimistemperatuur 10-12°C.
Aroomis on tunda floraalseid noote, pirne, virsikuid, küpseid tsitruselisi ja kerget troopilisust.
Toggle Nav